Școala noastră în Lumea eTwinning
Platforma etwinning.net este o comunitate a școlilor din Europa. eTwinning facilitează cadrelor didactice crearea de proiecte de colaborare interșcolară pentru elevi , utilizând platforma www.etwinning.net. Cadrele didactice pot elabora proiecte educaționale în colaborare cu colegii lor, prin intermediul cărora să vizeze obiective de formare și de dezvoltare a competențelor elevilor în diverse domenii.Mai multe informații despre eTwinning →
In perioada februarie-martie 2018, la Colegiul Național „Mircea Eliade” Reșița, se organizează o serie de activități cu scopul de a introduce școala în lumea e twinning: prezentare în cadrul Seminarului Erasmus+; prezentare power-point în cadrul Consiliului profesoral despre beneficiile desfășurării unor proiecte eTwinning la nivel preșcolar, primar, gimnazial și liceal; sprijinirea colegilor pentru a-și face cont pe platforma e Twinning, pentru a-și găsi parteneri și a participa la proiecte; atelier de prezentare organizat cu elevii de gimnaziu; prezentarea lucrării „Comunicare eficientă pentru cetățenie europeană prin Parteneriatele eTwinning”- în care se prezintă proiectele în care este implicată școala până în prezent, la Simpozionul Județean cu participare internațională „Școala Spațiu Educațional Intercultural”; promovare pe site-ul școlii și pe pagina de facebook a școlii; introducerea siglei eTwinning în materialele promoționale pentru acest simpozion: pliant, diplome, CD cu ISBN; amenajarea unui colț eTwinning în Sala Europa.
Proiectele active în care sunt implicați elevii școlii în anul școlar 2017-2018 sunt:
-Let the Peace Be Everywhere
-Let\'s recognize the important historical events and commemoration of the anniversaries of the famous people\'s deaths of the particular country.
-La drum, prieteni!
-România și teritoriile românești înstrăinate (anii 1917-1918).
-#eTwinclusion WE ALL ARE US ! STOP BULLYING IN OUR SCHOOL !


Elevii de la Colegiul Național „Mircea Eliade” sărbătoresc Centenarul Marii Uniri
Activitatea „Oameni Mari pentru România Mare-personalități naționale și locale care au contribuit la înfăptuirea Marii Uniri din 1918”, desfășurată la Colegiul Național „Mircea Eliade” din Reșița, cu participarea entuziastă a elevilor din clasele a IV-a Step by step, a VII- a B și a VII-a C, face parte din Proiectul eTwinninig “România și teritoriile românești înstrăinate”, desfășurat în parteneriat cu școli din Republica Moldova și din România, în anul când sărbătorim Centenarul Marii Uniri.
Proiectul are ca obiective: aprofundarea cunoștințelor elevilor despre evenimentele și personalitățile istoriei naționale și locale și promovarea dragostei de neam și țară utilizând comunicarea și colaborarea. Mai mulți factori au condus la înfăptuirea Marii Uniri: contextul internațional, angajamentul în război, promisiunile aliaților, însă cel mai deosebit a fost factorul uman.
Oameni valoroși care și-au dedicat viața împlinirii idealului național, întâlnim în fiecare provincie, în Basarabia, Bucovina, Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș, dar și din vechiul Regat România: Regele Ferdinand I - Întregitorul, Regina Maria, Ion I.C Brătianu, Vasile Goldiș, Ștefan Ciceo Pop, Alexandru Vaida Voievod, Tache Ionescu, mareșalul Alexandru Averescu, Iancu Flondor, Iuliu Maniu, mitropolitul Miron Cristea, Octavian Goga, Vasile Lucaciu, episcopul Iuliu Hossu, Nicolae Titulescu, Ion Nistor, etc. Au fost mulți și cei ce au activat prin capitalele europene, mulți patrioți anonimi care au crezut și au înfăptuit acest proiect național, care merită să fie trecuți în Cartea de Onoare a Centenarului. Elevii nu l-au uitat nici pe Eftimie Murgu, bănățeanul erou, care a luptat pentru libertate împreună cu generația pașoptistă.
Tocmai de aceea, lecția de istorie altfel, învățată azi, de elevii școlii, coordonați de profesorii Fercea Ghiorghița, Perța Cristina, Zgârdea Mihaela și Mone Mariana, a fost dedicată personalităților care au contribuit la înfăptuirea statului național unitar român, în 1918. Elevii au vizionat documentare, au alcătuit postere, prezentări, au compus poezii, au elaborat proiecte, au muncit în echipă, au purtat discuții de grup, desfășurând o acțiune cu tematică patriotică interesantă și captivantă, aducându-și modestul aport, la cinstirea generației Marii Uniri.